Τρίτη 10 Απριλίου 2012

The Man from Nowhere (Ajeossi), Jeong-beom Lee, 2010

 

Ακόμη μία εντυπωσιακή ταινία δράσης από τη Νότια Κορέα, σε σκηνοθεσία Jeong-beom Lee, ο οποίος εδώ υπογράφει μόλις τη δεύτερη ταινία του (το 2006 μας συστήθηκε με το Cruel Winter Blues) και σενάριο του ίδιου, με τους: Bin Won, Sae-ron Kim, Hyo-seo Kim.
 
 Η υπόθεση της ταινίας:
 Ο Bin Won πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός μονόχνοτου τύπου με σκοτεινό παρελθόν που περνά τη ζωή του στο βρώμικο διαμέρισμά του αποφεύγοντας κάθε επαφή με άλλους ανθρώπους. Η μόνη εξαίρεση είναι η παραμελημένη κόρη μιας ναρκομανής που μένει από πάνω και που κάνει τον λιγομίλητο άνδρα μοναδικό της φίλο. Η μαμά όμως κάνει την ηλιθιότητα να κλέψει έναν έμπορο ναρκωτικών και εκείνος απαγάγει μάνα και κόρη. Η μαμά δολοφονείται αμέσως και ο ήρωας μας βγαίνει στους δρόμους να σώσει το κορίτσι. Μια λεπτομέρεια... Ο άνδρας ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος στις Κορεάτικες Μυστικές Υπηρεσίες και ως εκ τούτου δεν είναι ο άνθρωπος που θες να τσατίσεις. Και ήδη έχει τσατιστεί.

 Ο Νοτιοκορεάτης Jeong-beom Lee μας συστήθηκε ως σκηνοθέτης το 2006 με το "Cruel Winter Blues", μια γκανγκστερική ταινία. Τέσσερα χρόνια μετά σπάει τα ταμεία στη χώρα του με αυτό εδώ το μπλοκμπάστερ, το οποίο σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία το καλοκαίρι του 2010, όταν και πούλησε περισσότερα εισιτήρια από κάθε άλλο φιλμ συμπεριλαμβανομένου κυρίως του "Inception".


 Πρόκειται για ένα αξιόλογο θρίλερ που, ενώ αρχίζει αργά με κάποιες αδιάφορες στιγμές, εξελίσσεται σε μια τρομερή ταινία δράσης, με εντυπωσιακές, καλογυρισμένες σκηνές, πολεμικές τέχνες, άφθονη βία με ακατάπαυστο πιστολίδι και ποτάμια αίματος, μαύρο χιούμορ και μία ιδιότυπη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του πρωταγωνιστή και της μικρής φίλης του, την οποία θα επιδιώξει να σώσει απ' τους απαγωγείς της.


 Το "This Man", όπως είναι επίσης γνωστό, είναι ένα άφθονο σε βία action movie και αρκετά καλογυρισμένο που βάζει τα γυαλιά σε πολλές αντίστοιχες χολιγουντιανές παραγωγές. Μια από τις οποίες είναι και το επικείμενο remake του νοτιοκορεατικού φιλμ του Lee..


 Βαθμολογία: 7,5/10

4 σχόλια:

  1. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ!!!
    ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΡΘΩ ΑΠΟ ΕΔΩ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω για τις ευχες SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ, νασαι καλα, καλη Ανασταση και καλο Πασχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο έργο... και συμφωνώ με την κριτική με την εξαίρεση ότι δεν είδα μαύρο χιούμορ στον υπερβολικά σοβαροφανή πυρήνα του φιλμ (ίσως και λόγω του κοινωνικού θέματος που διαπραγματεύεται μέσω της ιστορίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pierrot,
    καταρχας ευχαριστω για το σχολιο.
    Υπαρχει μαυρο χιουμορ και ειναι χρησιμο σε τετοιου υφους ταινιες. Υφισταται σε συγκεκριμενα σημεια ισα ισα να «σπαει» αυτην τη σοβαροφανεια και να προσδιδει εναν αναλαφρο τονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή